Lisa goes Down Under!

Waarom Abel Tasman dit eiland niet gewoon kon behouden..

Zuiderland: pure perfectie werd er tegen me gezegd. Op dat moment was ik er nogal sceptisch over want perfectie dat was wel een erg groot woord. Het Noordereiland vond ik al prachtig dus had me op van alles voorbereid wat het Zuidereiland me eventueel zou kunnen brengen. Maar nu ik bijna aan het einde van mijn Nieuw Zeelandtrip ben kan ik inderdaad zeggen dat het Zuidereiland pure perfectie is ten top. De verschillende landschappen, mensen en dieren maken het Zuidereiland tot een plek om nooit meer te vergeten.
Na de Marlborough Sounds waar we na een groot Noordereiland avontuur nogal hebben gerelaxed. Natuurlijk wel even gewandeld door de bergen en een piepklein stukje van de Queen Charlotte Track hebben gelopen moesten we deze plek na 3 nachtjes weer verlaten. Uitgerust en wel naar het magische Abel Tasman Nationaal Park met een tussenstop in Nelson. Toen wij met de bus naar Nelson zouden gaan heb ik Thijs ook weer gezien! (voor diegene die niet weten wie Thijs is, hebben bij elkaar in de klas gezeten 1e en 2e maar nog steeds goed bevriend!). Dat was echt geweldig om iemand te zien die jou kent en dat je maar een blik met elkaar hoeft te wisselen om te weten waar het over ging. Ik was die oppervlakkige vriendschappen meer dan zat. De hele tijd vertellen waar je vandaan komt, hoelang je al weg bent en wat je nog van plan was. En dat zo´n 20 keer op een dag. In onze bus naar Nelson een wijntasting gedaan en de bus aangeduwd want aangezien de airco al kapot was, de deur niet meer dicht kon en de radio ook niet meer aan kon was het vrijwel logisch dat de accu er ook heel gauw mee op zou houden. Na de tasting in Nelson uitgestapt en voor een nachtje in een heel schattig hostel wezen slapen. Dag erna opgehaald weer met de bus waarna we, nu met goeie bus zonder mankementen, onze reis zouden vervolgen naar Abel Tasman Nationaal Park! PRACHTIG stukje natuur wat ineens opduikt tussen de bergen. We hebben er 4 nachten doorgebracht in een grote tent met heerlijke, heerlijke bedden. Ik heb zo goed geslapen, daar kan geen hostelbed tegenop! In die 4 dagen hebben we een stuk gelopen van de Abel Tasman Track naar Stillwel Bay, Appletree Bay (heen en terug allebei) en de laatste dag hebben we op een strand gelegen waar je welgeteld een kwrartier moest lopen voordat je bij de zee was, je zag hem wel.. de zee maar het was gewoon zo ver dat het nogal lang duurde voordat je in het water was. En was je eenmaal in het water kon je nog 5 minuten gewoon doorlopen om nog steeds tot aan je middel in het water te staan. Met een aantal kampvuren met de busgroep en een burger van de Fat Tui (wauw.. meest geweldige burgers!) stapten wij 4 nachten later op een bus waarmee we tot aan Queenstown zouden reizen. Dus ik hoopte al vurig dat het een leuke bus zou zijn aangezien we er zo ongeveer een week mee opgescheept zouden zitten. Godzijdank was dit de beste bus ooit! Na de pancake rocks te hebben gezien kwamen we aan in een heel klein stadje aan de westkust van het Zudiereiland: Barrytown. Stray maakt hier gewoon een stop omdat het anders te ver is om in een keer door te rijden naar Frans Jozef. En aangezien onze buschauffeur 30 was geworden die dag ervoor was er alle reden tot een feestje. En het was een goed feestje! We moesten ons verkleden dus ik had samen met 2 andere meisjes, totaal inspiratieloos in het begin, een hoeslaken gekocht, roze.. wat zou je daar nou mee kunnen doen?! Uiteindelijk hebben we er 3 zeemeerminpakken van gemaakt, gewoon in 3 lagen knippen en omrollen/omknopen. Oranje hoedje op, rode lippenstip, voeten aan elkaar vast geknoopt, bikini aan en gaan met die banaan! Op onze kont hadden we ook nog: Sweet Ass! geschreven. Dat zeggen ze hier, alleen dan Ass met 1 S, namelijk op alles, dus een beetje cultuur opsnuiven kan naturlijk geen kwaad. Supergezellige avond gehad met spelletjes en uiteindelijk hebben die 2 Nederlandse meisjes en ik de prijs van de bestgeklede dames van de avond gewonnen! Totaaaal onverwacht natuurlijk omdat we gewoon een hoeslaken om hadden gevouwen, maar schijnbaar viel het in de smaak ;-)
Dag erna met kater in de bus. Voor de meeste mensen geen fijn gevoel. Op naar de Frans Jozef Glacier waar we de volgende dag een Full Day Hike zouden gaan doen. Steenkoud, mistig en regenachtig in de Glacier dus veel konden we er nog niet van zien! Vroeg naar bed want anders werd die Full Day Hike echt helemaal niets!
Gelukkig was het de dag erna een stuk beter weer en hebben we een prachtige tocht gedaan door de Glaciers! Het was heel stoer om midden tussen ijsblauwe stukke ijs rond te lopen met je ijsschoenen eronder. Eenmaal bovenop begon het keihard te regenen en moesten we nog 1.5 uur terug lopen. Gelukkig hadden we wel goeie pakken aan waardoor alleen mijn voeten en handen er lichtelijk afvroren. Wie geeft er dan ook wollen handschoenen, blijven overal aan plakken en als het nat wordt is het zooo koud! Dus na 8 uur bezig te zijn geweest vergat Mevr. de sleutel van de hostelkamer. En aangezien mijn kamergenootjes in de laatste bus zaten moest ik wachten.. Na 3 kwartier te hebben gewacht eindelijk gedoucht, gegeten en met de bus nog gezellig een drankje gedaan in de hostelpub. Dag erna busdag! Naar Makarora, daar is echt helemaal niets te beleven. Het was sowieso heel slecht weer maar we hadden een karaoke avond wat achteraf wel geslaagd was! Makarora achter ons gelaten opweg naar Queenstown. Gezien hoe iemand een Bungyjump deed en dat heeft mij wel laten inzien dat ik mezelf nooit van een rots laat afduwen of dat ik er alleen al zelf van afspring met een touw rond mn enkels. Bij een schattig fruitwinkeltje gestopt, spotgoedkoop en superlekker. Allemaal gratis proeven en aangezien we een halve bus vol Nederlanders hadden stond dat tafeltje dan ook omringt met jawel, de Nederlanders. Eenmaal in Queenstown tassen uitgepakt en savonds met zowat de hele bus een soort kroegentocht doen door Queenstown.
Die middag hadden we ook het vreselijke nieuws van Christchurch gehoord. We hebben er helemaal niets van gevoeld, van de aardbeving. Maar toen we die avond in de kroeg waren en het nieuws keken viel er toch wel een stilte. Iedereen was aan het smsen want er waren mensen in Christchurch van eerdere bussen en wat vrienden. Godzijdank was en is iedereen veilig. Het is wel echt een ramp wat er gebeurd is.. onze bussen rijden ook niet meer naar Christchurch maar stoppen in een stadje er net voor omdat verreweg alle hostels zijn ingestort. Om kippenvel van te krijgen..
In Queenstown dus 2 leuke dagen gehad! Overdag met een Fin en een Schots meisje Queenstown wezen verkennen en door het lekkere weer zag het er echt prachtig uit zo tussen de bergen! Die avond bij de Lonely Planet bekende Fergburger een burger wezen eten en ik moet zeggen, de Fat Tui in Abel Tasman smaakte beter maar deze was ook zeker niet verkeerd!
Helaas moesten we de volgende dag tegen een aantal mensen gedag zeggen en ik blijf het echt vreselijk vinden, gedag te moeten zeggen tegen de mensen die je tijdens je reis hebt ontmoet. We hebben met die bus zo´n intense week gehad en dat maakt het er allemaal niet makkelijker op! Met ongeveer 8 mensen van die leuke bus op naar Milford Sound waar we een cruise deden van 2 uur. Was niet geweldig weer en het viel me een beetje tegen helaas. Het was mooi maar niet het indrukwekkende gevoel dat wat ik er van had verwacht. De daaropvolgende 4 dagen zou ik doorbrengen op Stewart Island. Dus na om half 6 op te zijn gestaan in Gunns Camp, Milford Sound, op de bus naar de Ferry in Bluff. De Ferry was niet heel vlak maar na een uurtje wel lekker (en koud!) op Stewart Island. Daar besloten Marjolein, NL meisje, en ik om een de volgende dag een scootertje te huren. Dus we hebben lekker het eiland, waar we konden komen natuurlijk, overgecrosst! En natuurlijk rijd ik haar ook nog aan terwijl we stil staan, heel handig ;-) De rest van de dagen Penguinspotting gedaan maar helaas geeneen gespot en gewoonweg gerelaxed, de was gedaan en meer de practische dingen. Met gratis internet en de zandvliegen die je er gratis bij kreeg kwamen we de tijd wel door! Mijn voeten zien er echt nu niet meer uit door die zandvliegen, pokkebeesten! In Queenstown had ik al afscheid genomen van Thijs maar toen hij ineens op Stewart Island weer voor me neus stond moest ik toch wel even 2x knipperen! Na een relaxte tijd op Stewart Island met de Ferry terug en via The Catlins (heel erg ruig gebied in het Zuiden van het Zuidereiland) gestopt in Dunedin! De schotse studentenstad van Nieuw Zeeland waar ik de aankomende 5 dagen zit (tot zondagochtend)! Eerste avond een biertasting gedaan want eigenlijk best interessant was! Dag erna naar een Chocolade fabriek waar we als kleine kinderen blij van werden. Gratis chocolade, overal en we hadden een eigen zakje die we mochten vullen dus dat was toch zo leuk! Gisteravond met Marjolein naar Stan Walker geweest. We hadden allebei geen idee wie hij was maar het was wel een leuk uitje omdat we toch maar vast zaten in Dunedin. Dus wij naar de Town Hall waar we heel voorzichtig aan onze buurvrouw vroegen wie hij eigenlijk was. Godzijdank wist zij het zelf ook niet zo goed! Hij heeft dus de Australian Idols gewonnen als Kiwi, hoe grappig kun je het hebben! Hij is echt waanzinnig goed en we hebben na afloop ook nog een half uur in de rij gestaan om hem te vertellen dat we Dutchies zijn, een handtekening te vragen en een hand te geven. Beetje ongemakkelijk blijft het wel hoor ook al had ik geen idee wie hij was.
Toen had ik het plan ook nog opgevat om langer in Nieuw Zeeland te blijven gewoonweg omdat ik het hier heel erg naar me zin heb! Maar helaas kreeg ik vanochtend negatief bericht van mijn wwoofadres in Auckland. Dus ik vlieg maar gewoon over 3 dagen het land uit.. hoe niet-leuk ik het ook vind. Ik heb een geweldige tijd gehad in Nieuw Zeeland, de 7 weken zijn omgevlogen en voordat je het weet zit ik weer op het vliegveld te wachten op mijn vlucht naar Australie, Darwin. Me laatste deel van mijn reis! Het klinkt zo gek dat ik over 4 maandjes al lang en breed weer thuis zit maar daar denk ik liever nog maar niet bij na!

Eerst nog maar eens mijn verjaardag eind Maart! In een ander land, zonder familie en vrienden, we zullen zien! Als jullie nog een leuk cadeautje willen sturen zal ik mijn rek. nummer wel eventjes opsturen! ;-)
Ik heb dan nog 3.5 maand voor Australie. Eerst had ik inderdaad het plan opgevat om de Westkust van Australie te doen maar hoe het er nu naar uitziet heb ik daar geen geld voor en eigenlijk ook geen tijd of ik moet me heel erg gaan haasten. Dus we zullen allemaal wel zien hoe het lopen gaat! Eerst maar eens zorgen veilig en wel uit Nieuw Zeeland te komen en in Australie!

Dank jullie wel voor alle lieve reacties, smsjes, mailtjes! Ik heb er een week terug ook weer foto´s opgezet onder het kopje Nieuw Zeeland! Dus dan kunnen jullie ook weer even zien wat ik allemaal zie ;-)

Laat jullie snel weer wat horen, ik ga namelijk wwoofen in Katherine, in de buurt van Darwin, zonder internet of enig bereik met de mobiele telefoon dus ik ben benieuwd wanneer ik weer even de kans krijg om een blog te posten! Waarschijnlijk blijf ik wel de eerste paar dagen met een Nederlandse jongen in Darwin, daarna een 3-daagse tour door Kakadu en Lichtfield Nationaal Park en daarna sluit ik mezelf wel even een maandje af in de middle of nowhere!

Een hele dikke kus van mij uit Nieuw Zeeland waar ik eigenlijk niet meer weg wil, haha!

xxx

ps. Sorry dat het zo lang heeft geduurd voordat ik weer een blog erop had gezet maar omdat ik zo door moest reizen had ik geen tijd om een nieuwe blog te schrijven, sorrysorrysorry!

Denise

AWESOME!! Bedankt voor alle gezelligheid en ik ga je missen meid! Geniet van Australië! Ik weet zeker dat je het ook daar super naar je zin zal hebben. Hele dikke kus!

Lizzy

Have a safe flight girl!!
Thanks dat je de verhalen weer deelt, blijf er van genieten.. ;)
Jus en ik counting the days... 5 weeks from now! :D

Nogmaals, have fun!!
XXX

Rosa

was weer een mooie verhaal lisa:) ik geniet er elke keer weer van! nog bedankt voor je sms'je:)
liefs en have fun! xxx

Robert

Hey Lisa,

Alweer echt te gek om te lezen. Maar de tijd gaat wel echt snel he. Maart!! vast wel apart over een paar weekjes, maar gaat ook zeker helemaal goed komen. Hier gaat alles OK, vandaag heerlijk zonnig geweest, nog wel koud maar lekker. Vanmiddag even bij Oma geweest. Nog een stukje van de lokale optocht gekeken, was weer indrukwekkend. Hoop dat je nog een fantastische tijd tegemoet gaat bij de aussies. Blijf er volop van genieten en ik hoop snel weer van je te horen of te lezen.

Robert & Fam

Rachel

Heee lies!
haha super gave dingen heb je weer gedaan zeg! ;)
Ik geniet er nog altijd van om het van je te lezen!
Dikke kuss

Anita de ridder

Hai Lisa heb je n tijdje niet gevolgd maar t nu weer even ingehaald. Wat n avonturen zeg. Zal wel tegenvallen als je eenmaal thuis bent. Maar goed dat duurt nog n tijd. Geniet ervan (maar dat doe je) pas goed op jezelf en dikke kus van hier, Anita

Evelyn

Lisa,
weer een jaartje ouder...en dat in Australie.
Van Harte gefeliciteerd!

Gr.Remco, Evelyn,